Bekijk de videoserie

We volgden een jaar lang acht koppels in de zoektocht naar het herstellen van de natuurlijke vruchtbaarheid. In deze uitgebreide videoserie zie je wat de koppels zélf hebben gedaan om de kans op een zwangerschap te vergroten en niet direct in een medisch traject zijn gestapt. Hieronder kun je een trailer van iedere aflevering bekijken. Meld je aan om de complete afleveringen (10-15 minuten) te bekijken!

Aflevering 1

Het verhaal van Eva. Het lukte Eva niet zwanger te worden en ze belandde in het medisch circuit. Na vijf jaar en IVF behandelingen werd ze zwanger. Toen ze na enkele jaren opnieuw zwanger wilde worden ging ze zich voorbereiden met een gezonde leefstijl, goede voeding en voedingssupplementen. Bekijk haar persoonlijke en ingrijpende verhaal.

Aflevering 2

De koppels die meedoen. Acht koppels starten met het verbeteren van leefstijl, voeding en het gebruik van voedingssupplementen. Maak kennis met de koppels, wat ze al hebben gedaan en wat ze van het progamma verwachten.

Aflevering 3

Een bezoek aan de huisarts. Wanneer zwanger worden niet meteen lukt ga je vaak als eerste naar de huisarts. Zie wat je bij de huisarts kunt verwachten en hoe de kans op een zwangerschap bepaald wordt. Maar ook kom je meer te weten over het bepalen van je vruchtbare periode

Aflevering 4

Wat je allemaal zelf kunt doen. Een fertiliteitsarts en gynaecoloog vertellen wat je zelf kunt doen om je vruchtbaarheid te herstellen. Ze kijken naar waar het uitblijven van een zwangerschap vandaan komt en hoe je hier zonder een medisch traject verbeteringen in kunt maken.

Aflevering 5

Man én vrouw: allebei je lichaam voorbereiden. Het is belangrijk om allebei aan voorbereiding te doen wanneer je zwanger wilt worden. In deze aflevering zie je hoe man én vrouw een balans vormen bij zwanger worden en wat je hier samen aan kunt doen.

Aflevering 6

Voedingssupplementen gebruiken. Hoe specifieke voedingsstoffen in voedingssupplementen de vruchtbaarheid kunnen ondersteunen en de kwaliteit van zaad- en eicellen zichtbaar kunnen verbeteren. Ook blijken niet alle supplementen hetzelfde te zijn.

Aflevering 7

Detox en voeding. Omgevingsfactoren en voeding hebben meer invloed op de zwangerschapskans dan wij denken. Zo kom je te weten welke keuzes je in de supermarkt maakt, welke producten je moet mijden en welke juist goed zijn.

Aflevering 8

Lifestyle en beweging. Roken en alcohol zijn natuurlijk niet goed voor je vruchtbaarheid. Maar er zijn ook legio van dagelijkse gebruiken en activiteiten die je vruchtbaarheid verminderen. En er zijn ook activiteiten die je vruchtbaarheid verbeteren. Daar in deze aflevering meer over.

Aflevering 9

Stress en ontspanning. Wanneer ben je echt ontspannen en wanneer ervaar je stress? Dat is natuurlijk een persoonlijke ervaring. In deze aflevering doen de koppels een meting waarmee de balans tussen ontspannen en inspannen zichtbaar wordt, en wat de invloed hiervan is op de vruchtbaarheid.

Aflevering 10

Een jaar later. Hoe gaat het nu met de acht koppels die een jaar geleden met Samen Natuurlijk Zwanger Worden zijn gestart? Vier koppels zijn zwanger en de koppels die nog niet zwanger zijn hebben ook veel progressie geboekt.

Stel je vraag