Dit is wat je ontvangt voor de eerste drie maanden:

Hieronder wordt per pakketonderdeel concreet omschreven wat je kunt verwachten.

10-delige videoserie

Een uitgebreid verslag van de eerste negen koppels die in september 2016 met het traject zijn gestart. Ervaringen van de koppels die al lang een zwangerschapswens hebben en interviews met professionals op het gebied van fertiliteit, leefstijl, voeding en stress. Hieronder zie je een overzicht met alle afleveringen.

Aflevering 1: Als zwanger worden niet lukt; wat dan?

In deze aflevering vertelt Evan van Zeeland ervaringsdeskundige (ook wel bekend als Miss Natural), over haar persoonlijke verhaal. Eva weet als geen ander hoe het is als zwanger worden niet lukt. In deze aflevering vertelt zij haar verhaal en hoe het haar gelukt is om zwanger te worden.

Aflevering 2: Ontmoet de koppels van Samen Natuurlijk Zwanger Worden

In deze aflevering ontmoet je de negen koppels die in 2016 zijn gestart met het online programma van Samen Natuurlijk Zwanger Worden. Je leert de koppels kennen en zij vertellen waarom zij mee hebben gedaan aan het programma en wat hun ervaringen zijn.

Aflevering 3: De eerste stap: de huisarts?

De huisarts is ons eerste medische aanspreekpunt als het niet lukt om zwanger te worden. In deze aflevering worden er tips gegeven over welke vragen je je kunt stellen en jezelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden om zo’n gesprek. De negen koppels die zijn gevolgd vertellen ook zelf wat hun ervaring was van het eerste gesprek met de huisarts.

Aflevering 4: Vruchtbare periode en de kans op een zwangerschap?

In deze aflevering leer je over hoe je kunt bepalen wat je vruchtbare periode is en hoe je deze kunt herkennen.

Aflevering 5: Man en vrouw: allebei je lichaam voorbereiden; waarom en hoe doe je dit?

Als een zwangerschap niet lukt ligt dit ongeveer 30% aan de vrouw, 30% aan de man, 30% aan de combinatie van de vrouw en man en 10% is niet te verklaren. Kortom, zwanger worden doe je samen. Ook de periode voor de zwangerschap is belangrijk om je lichaam voor te bereiden, dit geldt voor zowel de man als de vrouw. Die bevruchting, dat samenkomen van een eicel en een zaadcel, is een uniek moment en vormt de basis voor een heel mens en zijn gezondheid.

Aflevering 6: Wat zijn voedingssupplementen en hoe ondersteunen deze de zwangerschap?

Voedingssupplementen ondersteunen je lichaam in de voorbereiding op een natuurlijke zwangerschap. In deze aflevering leer je over wat voedingssupplementen zijn en hoe deze bijdragen aan een natuurlijke zwangerschap.

Aflevering 7: Hoe detox en voeding een natuurlijke zwangerschap ondersteunt?

In deze aflevering vertellen we over hoe detox en voeding een natuurlijke zwangerschap ondersteunt en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

Aflevering 8: Hoe lifestyle een natuurlijke zwangerschap ondersteunt?

In deze aflevering vertellen we over hoe je levensstijl invloed kan hebben op een zwangerschap en hoe een gezonde levensstijl een natuurlijke zwangerschap ondersteunt. Ook worden er praktische handvatten gegeven in de aflevering, zodat je hier zelf mee aan de slag kunt gaan na deze aflevering.

Aflevering 9: De invloed van stress op een zwangerschap en hoe je leert de balans te vinden tussen ontspannen en inspannen?

In deze aflevering vertellen we je wat stress is, wat ‘gezonde’ en ‘ongezonde’ stress is en hoe je hiermee kunt omgaan.

Aflevering 10: Zaad- en eicellen: hoe verbeter je de zaadkwaliteit en wat is de optimale staat van eicellen?

Aflevering vijf ging over waarom het belangrijk is om je samen voor te bereiden op een natuurlijke zwangerschap, in deze aflevering gaan we dieper in op dit onderwerp en bespreken we hoe je je zaadkwaliteit kunt verbeteren en wat de optimale staat is van de eicellen.

Online coaching door professionals

Je ontvangt praktische tips van een fertiliteitsarts, huisarts, natuurgeneeskundige, lifestyle coach en orthomoleculair therapeut. Alles wat ze met je delen is gericht op het vergroten van de kans op een zwangerschap. En zo praktisch dat je er meteen mee aan de slag kunt. Hieronder zie je door welke professionals je gecoacht wordt en hoe zij je gaan coachen. Je kunt gedurende het gehele traject altijd je vraag stellen, vervolgens wordt er gekeken wie van de professionals je vraag het beste kan beantwoorden. Elke professional geeft een webinar, Q&A en stuurt je gedurende het traject e-mails met tips. Hieronder staat per professional aangegeven waarin zij je ondersteunen.

Maurice Kool MSc

Maurice is een zeer ervaren therapeut leefstijlgeneeskunde en heeft een uitgebreide kennis over voedingsstoffen in het algemeen en het gebruik van het voedingssupplement Pre-Pregnant in het bijzonder. Hij heeft veel koppels met een onvervulde kinderwens succesvol begeleid.

Eva van Zeeland

Eva is ervaringsdeskundige, lifestyle coach en heeft een achtergrond in orthomoleculaire voeding (= streven naar het werken met natuurlijke stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken). Bij Eva kun je terecht met vragen over de detox- en suikerkuur.

Mathilde Kuijpers

Mathilde is fertiliteitsarts en geeft jullie ondersteuning vanuit deze expertise. Naast vragen over een kinderwens, heeft Mathilde ervaring met vrouwen met een hormonale disbalans zoals PMS, PCOS of menstruele migraine.

Deelnemers uit de vorige groep

In de besloten Facebook groep kun je vragen stellen of volgen wat de vragen zijn van andere koppels.

Klik hier voor meer informatie over de achtergrond van de professionals.

Pre-Pregnant voedingssupplementen

De wetenschappelijk onderzochte formule van de Pre-Pregnant voedingssupplementen ondersteunt de kwaliteit van eicellen en zaadcellen. Het is een uitgebalanceerd supplement wat ontwikkeld is voor koppels met een kinderwens. Je ontvangt 3 maandverpakkingen voor man én vrouw. Zwanger worden doe je samen. Het is dus van belang om ook echt allebei gedurende drie maanden Pre-Pregnant te gebruiken zodat zowel de eicellen als de zaadcellen optimaal verzorgd worden met de voedingsstoffen in Pre-Pregnant.

Met Pre-Pregnant ondersteun je de gezondheid van zaadcellen en eicellen. Zo duurt het bijvoorbeeld ongeveer drie maanden voordat de cellen met alle voedingstoffen zijn verzorgd. Door Pre-Pregnant allebei dagelijks én ten minste gedurende drie maanden te gebruiken, wordt de verzorging van eicellen en zaadcellen optimaal ondersteund.

Pre-Pregnant bevat een reeks voedingsstoffen zoals zink dat het menselijk lichaam ondersteunt in:

 • De aanmaak van voldoende zaadcellen met een normale vorm.
 • De vetzuurstofwisseling en daarmee de vorming van gezonde celmembranen (belangrijk voor de eicel en haar omhulsel, maar ook voor de zwemstaart van de zaadcel).
 • Bescherming van het erfelijk materiaal (DNA, chromosomen).
 • De energieproductie voor de zwemkracht van de zaadcel en de overleving van eicel en embryo.
 • Het ondersteunen van de inwendige geslachtsorganen, zaadcellen en eicellen door een bijdrage tegen oxidatieve stress ( bedreiging van de celkwaliteit).

Klik hier om naar de website van Pre-Pregnant te gaan en om te lezen welke voedingsstoffen in de voedingssupplementen zitten.

Een Pre-Pregnant Man maandpakket bevat:

Maxfertal Man (60 tabletten)

Uitgebalanceerde vitaminen-, mineralen- en kruidenformule

Linusal Man (60 tabletten)

 • Hoogwaardige lijnzaadolie met vitamine E en rijk aan alfa-linoleenzuur en lignanen
 • Dagdosering: twee tabletten en twee capsules
 • Per duoverpakking: 30 dagen aaneengesloten gebruik

Pre-Pregnant Women maandpakket bestaat uit:

Conceval  Woman (60 tabletten)

Uitgebalanceerde vitaminen-, mineralen- en kruidenformule

Omaral  Woman (60 capsules)

 • Hoogwaardige zuivere visolie met vitamine E en rijk aan EPA en DHA
 • Dagdosering: twee tabletten en twee capsules
 • Per duoverpakking: 30 dagen aaneengesloten gebruik

Detox- en voedingsprogramma

Met het detox- en voedingsprogramma van Miss Natural ga je werken aan een gezonde dagelijkse voeding. Met voedingsstoffen die je lichaam voorbereiden op een zwangerschap. Inclusief een detox-schema, meer dan 100 recepten en boodschappenlijstjes. Door het volgen van een Detox kan je lichaam weer een nieuwe start maken. Je ondergaat als het ware een grote schoonmaak en afvalstoffen worden uit het lichaam verwijderd.

Door middel van een Detox zorg je ervoor dat de giftige stoffen in je lichaam snel worden afgevoerd en tegelijkertijd krijg je alleen maar voedingsstoffen binnen die je lichaam gezonder maken. Tijdens deze 21 dagen durende cursus leer van alles over de voordelen van een Detox, wat een Detox voor jou kan doen, welke soorten er zijn en hoe je naast lichamelijk ook geestelijk kunt reinigen. Daarnaast ga je natuurlijk een echte Detox volgen! In deze periode wissel je eetdagen af met sapdagen. Voor de Detox zijn er enkele afbouwdagen om je huidige eetpatroon af te bouwen en erna zullen er ook weer enkele dagen worden gewijd aan het opbouwen van je eetpatroon.

De 21 detox ziet er als volgt uit:

Dag 1 t/m 7 – Afbouwfase

Tijdens deze dagen ga je wennen aan een periode waarin je anders zal eten. Er worden al enkele voedingsstoffen uitgesloten van je dagelijkse dieet en je gaat je eerste (zelfgemaakte) sapjes drinken. Je stopt gedurende de eerste week met; koffie, frisdrank, alcohol, roken, suiker, zoetstoffen, kant-en-klaar producten, e-nummers, eten uit blik, vlees, vis, gefrituurd voedsel, zuivelproducten (van koe), eieren, pasta, rijst en brood.

Dag 8 t/m 14 – Detoxfase

De eigenlijke detox duurt 7 dagen. Tijdens deze week worden ‘sap/soepdagen’ afgewisseld met ‘eetdagen’. Op de sap/soepdagen zul je je beperken tot het drinken van vruchten- en groentesappen en zelfgemaakte soep. Tijdens de eetdagen mag je eten, maar worden er wel bepaalde voedingsstoffen uitgesloten.

Dag 15 t/m 21 – Opbouwfase

Na de detox is het van belang om je lichaam weer langzaam te laten wennen aan het elke dag eten van ‘normaal’ voedsel. Uiteraard eet je nog producten die je in de eerste week hebt uitgesloten. Dat mag je na je detox zelf bepalen of je die überhaupt weer wilt eten!

Voor, tijdens en na de detox leer je bovendien alles over de vele voordelen van een detox en hoe je zelf het ontgiftingsproces kunt ondersteunen.

Clean Start is heel compleet

 • In 21 dagen leer je alles over het ontgiften van je lichaam en je geest.
 • Je ontvangt een Detox boodschappenlijstje om direct de juiste spullen in huis te halen.
 • Je krijgt het gehele Detox schema om thuis op je koelkast te hangen, zodat je alles duidelijk bij kunt houden.
 • Elke dag ontvang je een e-mail met een link naar het nieuwe cursusdeel met motiverende tips en adviezen.
 • Je ontvangt bij elk cursusdeel informatie, opdrachten en praktische tips.
 • In de speciale besloten Facebook groep kun je contact maken met andere deelnemers, ervaringen delen én elkaar motiveren en vragen stellen.
 • Na 21 dagen zal je je fitter en energieker voelen, weet je alles het ontgiften van je lichaam en wat de voordelen zijn van het volgen van een Detox.
 • Je krijgt toegang tot de speciale cursus omgeving van Clean Start.

‘Natuurlijk! Suikervrij’

Het online programma ‘Natuurlijk! Suikervrij’ is opgebouwd uit 10 delen waarin alle belangrijke thema’s aan bod komen.

Deel 1 – Een goede start
Een goed begin is het halve werk. Daarom krijg je bij aanvang van de cursus een overzicht met de do’s en don’ts van suiker. Je krijgt toegang tot de besloten Facebook pagina van Miss Natural. Je leest over nieuwe voedingsproducten en over mogelijke afkickverschijnselen.

Deel 2 – (On)Geraffineerde suikers
Wat zijn geraffineerde suikers? In welke voedingsmiddelen is het verwerkt en wat zijn essentiële suikers precies? In dit onderdeel lees je hoe het komt dat bewerkte suiker ongezond is en wat gezonde, natuurlijke alternatieven zijn.

Deel 3 – De verslavende werking van suiker
Heb jij altijd zin in zoet? En kun je blijven eten tot je een ons weegt, eh… overgewicht hebt? Wanneer je begint te eten, is het moeilijk om te stoppen? Heb jij last van stemmingswisselingen en concentratieproblemen? Zo ja, dikke kans dat jij verslaafd bent aan suiker!

Deel 4 – Misleidende marketing
Fabrikanten proberen ons op verschillende manieren te verleiden hun producten te kopen. Dit cursusdeel gaat over misleidende slogans, campagnes en verpakkingen. Light producten en zoetstoffen. ‘Undercover’-suiker en E-nummers.

Deel 5 – Emotie eten
Crashdiëten – Waarom werken ze niet? Ontdek het geheime wapen tegen overtollige kilo’s en waarom calorieën tellen een zinloze bezigheid is. Verder een andere kijk op emotie eten en eerste hulp bij (vr)eetbuien.

Deel 6 – Vier belangrijke voedingsstoffen
Koolhydraten – waaronder suiker – hebben een slecht imago. In dit onderdeel wordt uitgelegd hoe dat komt en ontvang je gezonde alternatieven. Ook vertellen we alles over goede vetten die de meeste mensen te weinig binnenkrijgen en daardoor niet afvallen!

Deel 7 – Etiketten lezen
Je moet tegenwoordig een halve expert zijn op het gebied van gezonde voeding om wijs te kunnen worden uit de ingrediëntenlijsten op producten. Vooral voor suikervrije producten is het belangrijk dat je de etiketten goed leest. In dit deel vertellen we je er alles over!

Deel 8 – Het nut van voedingssupplementen
Hier komen voedingssupplementen aan de orde. Zijn het luxeartikelen of is het tegenwoordig een must? En waar koop je voedingssupplementen, bij het Kruidvat of liever ergens anders?

Deel 9 – Zien eten, doet eten
Hoe ga je om met speciale gelegenheden, zoals een verjaardag? Een ‘verplichte’ borrel op het werk? Of een vakantie? Genoeg verleidingen die op de loer liggen. Dit deel gaat hierover.

Deel 10 – Hoe behoud ik mijn suikervrije eetpatroon?
De cursus ‘Natuurlijk! Suikervrij!’ zit er bijna op. In dit laatste gedeelte aandacht voor de vraag: ‘Hoe voorkom je dat je terugvalt in oude patronen?’

Besloten Facebook community

Stel de vragen die je bezighouden in de besloten Facebook community. Alle koppels die meedoen en hebben meegedaan aan ‘Samen Natuurlijk Zwanger Worden’ hebben toegang tot deze community. Zo kunnen jullie ervaringen delen en kom je in contact met gelijkgestemden. De groep bestaat uit de koppels die meedoen aan Samen Natuurlijk Zwanger Worden. Wekelijks worden er updates geplaatst en je krijgt binnen een dag reactie op je vragen.

Live Webinars en Q&A’s

Je kunt gratis deelnemen aan de live webinars en vraagmomenten (Q&A). In deze webinars gaat Eva van Zeeland in gesprek met professionals over interessante onderwerpen en kun je haar direct vragen stellen. Klik hier om een voorbeeld te bekijken van een live webinar. Tijdens de live webinars geven verschillende professionals een presentatie vanuit hun expertise. Ook geven de professionals een vraag en antwoord webinar (Q&A), waar je live je vraag kunt stellen aan de professional.

Een nieuwe groep “Samen Natuurlijk Zwanger Worden”
met het Pre-Conceptie Programma start op 15 december!

 

Er kunnen slechts 100 koppels deelnemen.

Meld jullie nu aan om zeker te zijn van deelname.