Het verhaal van Ilse en Rafael

Ilse en Rafael zijn 28 en 36, in 2012 getrouwd en hebben een druk leven. Een jaar geleden bleek Ilse Pap3b te hebben en zijn deze onrustige cellen verwijderd. Toen Ilse haar buikpijn klachten aanbleven, bleek uit onderzoek dat ze PCOS had. Om dit tegen te gaan moest Ilse hormoonpillen slikken en daar voelde ze zich niet zo fijn bij.

Dit is wat Ilse en Rafael over het programma vertelde:

Uit alle aanmeldingen van het vorige programma van Samen Natuurlijk Zwanger Worden selecteerden wij ook Ilse en Rafael. Nadat ze na een uitstrijkje te horen kreeg dat ze misschien wel PAP3b had, begon de reeks bezoeken aan het ziekenhuis. Gelukkig bleken de onrustige cellen geen kanker, maar Ilse bleef pijn houden rechts onderin haar buik. Ook na een uitgebreide buikecho kwamen ze niet achter de oorzaak. Pas na nog een echo zag een gynaecoloog wel degelijk iets. Ilse; “Ze vroeg of ik een kinderwens had”. We waren dan nog wel niet zo lang bezig, maar we hadden zeker een kinderwens! Zij zei toen dat ik het kon blijven proberen maar het waarschijnlijk op een natuurlijke manier nooit zou gaan lukken. Op de echo was namelijk te zien dat ik PCOS (polycysteus ovarium syndroom) had”.

Op advies zijn Ilse en Rafael direct gestart met hormoonbehandelingen, maar daar voelde zij zich toch niet prettig bij. Toen zij de oproep van Miss Natural zagen voor Samen Natuurlijk Zwanger Worden reageerden zij dan ook direct. Rafael; “Toen we de oproep zagen wisten we meteen dat dit precies wat voor ons was! Het had zo moeten zijn, net op het juiste moment! Wel vonden we het natuurlijk heel spannend. Want we zouden ook gefilmd worden. In september 2016 kwam Eva met de cameraman Jan bij ons langs voor een eerste kennismaking en het interview. We zouden bij verschillende professionals langs gaan die ons konden helpen om een zwangerschap op een natuurlijke manier te vergroten. Daarnaast zouden we ook verschillende bijeenkomsten hebben met de andere koppels om verhalen uit te wisselen en elkaar te motiveren en te steunen”. Samen met Ilse en Rafael bezocht ik verschillende professionals waaronder een fertiliteitsarts. Daarnaast kregen zij toegang tot de 21 dagen Clean Start en 40 dagen zonder Suiker van Miss Natural. Om de kwaliteit van de ei -en zaadcellen te verbeteren ontvingen ze ook nog een natuurlijk supplement, Fertility van Nutriphyt, gedurende de gehele periode. Ilse; “Ondertussen was mijn cyclus vrij regelmatig geworden, ik menstrueerde elke 3 weken.

Nog niet een cyclus van 28 dagen, maar dat was niet erg. Het was in ieder geval regelmatig en lang genoeg om toch te kunnen ovuleren. Om zeker te weten dat ik ovuleerde begon ik met het testen van mijn ovulatie. Uit de ovulatietesten kwam niets uit. Balen, maar ik hield toch vol met testen. In oktober was ik al een paar dagen niet ongesteld. Ik durfde nog niet te hopen, maar ik kocht toch al een zwangerschapstest. De zwangerschapstest was helaas negatief. Ik was teleurgesteld! Ik had het wel verwacht maar er was toch een beetje hoop. Maar ik zag het ook positief. Het zou namelijk natuurlijk ook kunnen dat mijn cyclus van 21 naar 28 dagen ging, een normale menstruatiecyclus! Maar toen ik na de 28 dagen nog steeds niet ongesteld werd, deed ik toch maar weer een zwangerschapstest.

Na nog veel meer testen van verschillende merken en uiteindelijk een bloedtest bij de huisarts kregen Ilse en Rafael het lang gewenste bericht; Ilse is zwanger!

Gratis starten met het Pre-Conceptie Plan,
meld je aan en kijk de gratis afleveringen.